اعتبارسنجی در دنیای کریپتو و رمز ارز نقش مهمی در حصول اطمینان از اجرای درست و ایمن تراکنشهای شبکۀ بلاکچین ایفا میکند. اگرچه میتواند منبع درآمد پرسودی باشد، اما تبدیلشدن به یک ولیدیتور نیازمند دانش تخصصی و سرمایهگذاری قابل توجهی در داراییهای رمزنگاریشده و سختافزار و نرمافزار است. این مقاله نقش ولیدیتور رمز ارز، مزایا، خطرات و مراحل مورد نیاز برای تبدیلشدن به آن را مورد بحث قرار میدهد.
ولیدیتور رمز ارز چیست؟
ولیدیتور رمز ارز یک شرکتکننده در بلاکچین اثبات سهام (PoS) است که وظیفۀ اعتبارسنجی تراکنشهای شبکه برای دریافت پاداش را دارد. این اعتباردهندهها تعیین میکنند که آیا تراکنش معتبر است یا خیر. وقتی معاملهای معتبر تلقی میشود، آن را به دفتر کل اضافه میکنند. به این ترتیب، یک شبکه میتواند یکپارچگی و امنیت خود را تضمین کند.
اگرچه هر دو وظیفۀ اعتبارسنجی تراکنشهای بلاکچین را بر عهده دارند، اعتبار سنجیها مانند ماینرها نیستند. تفاوت اصلی ولیدیتور رمز ارز و ماینر در مکانیسم اجماع نهفته است. اعتبار سنجیها روی مکانیزم اثبات سهام (PoS) کار میکنند، درحالیکه اساس کار ماینرها مکانیزم اثبات کار (PoW) است.
ماینرها برای اعتبارسنجی تراکنشها در PoW، باید از ریگهای استخراج مانند Application Specific Integrated Circuit (ASIC) استفاده کنند. ASIC یک دستگاه ابر رایانه است که قیمت بسیار بالایی دارد و انرژی زیادی مصرف میکند. ولیدیتورهای رمز ارز برای اعتبارسنجی تراکنشها در PoS، بهسادگی برخی از داراییهای خود را به اشتراک میگذارند تا فرصت انتخاب بهعنوان اعتبارسنجی را داشته باشند. نیازی نیست که کامپیوتر مورد استفاده هم به اندازۀ ASIC پیچیده باشد. مقداری که باید شرطبندی یا استیک شود، بر اساس نوع دارایی کریپتو متفاوت است.
چرا Crypto Validator مورد نیاز است؟
در ادامه، دلایلی را شرح خواهیم داد که اعتبارسنجی رمزارز در اکوسیستم بلاکچین را ضروری میکنند:
ولیدیتورهای رمز ارز مسئول اعتبارسنجی تراکنشها در بلاکچین هستند. اعتباردهندهها اطمینان حاصل میکنند که هر تراکنش از قوانین پروتکل پیروی میکند.
ولیدیتور رمز ارز برای ایجاد اجماع روی بلاکچین استفاده میشود. با اجماع تأییدکنندهها، اطمینان حاصل میشود که بلاکچین دستنخورده و کاربردی باقی میماند.
اعتبارسنجی نقش مهمی در امنیت بلاکچین ایفا میکند. آنها از اضافهشدن تراکنشهای تقلبی به بلاکچین جلوگیری میکنند و در نتیجه یکپارچگی و امنیت یک بلاکچین را تضمین میکنند.
ولیدیتور رمز ارز چگونه کار میکند؟
با توجه به اینکه مکانیسمهای هر بلاکچین میتواند متفاوت باشد، توضیح نحوۀ عملکرد یک ولیدیتور رمز ارز بسیار پیچیده است. با این حال، کار یک ولیدیتور رمز ارز را میتوان در سه مرحله ساده کرد: انتخاب شبکۀ بلاکچین، انتخاب نرمافزار و سختافزار مناسب و اجرای گرهها مطابق با الزامات بلاکچین.
راهاندازی نرمافزار و سختافزار نسبتاً آسان است؛ زیرا راهنماهایی برای کمک به شما در دسترس هستند. با این حال، اجرای گرهها در دراز مدت بخش دشواری است. شما حداقل به دانش و درکی از جنبههای فنی شبکههای کامپیوتری، امنیت سایبری، عیب یابی و پروتکل بلاکچین نیاز دارید.
ولیدیتور رمز ارز هنگام تأیید، نرمافزاری تخصصی را برای برقراری ارتباط با سایر گرههای شبکه اجرا میکند. استفاده از نرمافزار برای اطمینان از معتبربودن هر معامله و پیروی از قوانین است. آنها همچنین مسئول ذخیرۀ دادههای تراکنش، پردازش و تأیید تراکنشها و افزودن بلاکهای جدید به بلاکچین هستند.
با انجام همۀ این وظایف، ولیدیتورهای رمز ارز در ازای اعتبار سنجی پاداش دریافت میکنند. با این حال، اگر ولیدیتورهای رمز ارز عملکرد بهینهای نداشته باشند، میتوانند جریمه شوند. این جریمهها میتواند از کسر داراییهای سهامدار آنها تا لغو موقعیت آنها بهعنوان اعتبارسنج و عدم امکان ثبت مجدد بهعنوان اعتبارسنج متغیر باشد.
چگونه به یک ولیدیتور رمز ارز تبدیل شویم؟
اگر میخواهید یک ولیدیتور رمز ارز شوید، تهیۀ سختافزار و نرمافزار پشتیبان و داشتن برخی از داراییهای دیجیتال برای قفلکردن سهام الزامی است. هر پروتکل و داراییای الزامات خاص خود را دارد که باید رعایت شود.
بهعنوان مثال، برای تبدیلشدن به یک ولیدیتور رمز ارز در شبکۀ اتریوم، استیک ۳۲ ETH مورد نیاز است. برای تبدیلشدن به یک ولیدیتور رمز ارز اتریوم، راههای مختلفی وجود دارد که میتوانید انتخاب کنید. میتوانید این کار را با استیکینگ انفرادی انجام دهید؛ جایی که با انجام کارهای اعتبارسنجی و قفلکردن ۳۲ ETH در فرایند اعتبار سنجی بهطور کامل مشارکت میکنید.
همچنین، استیکینگ بهعنوان سرویسی است که شما شخص دیگری را در آن برای رسیدگی به جنبههای فنی تعیین میکنید. بنابراین، شما فقط باید ۳۲ ETH را برای شرطبندی آماده کنید و سرویس مورد نظر بقیۀ کارها را انجام میدهد. راهی دیگر برای تبدیلشدن به یک ولیدیتور رمز ارز در شبکۀ ETH از طریق سهام ادغامشده است. پلتفرمهای ذخیرهسازی میتواند گزینهای برای کسانی باشد که بهطور کامل ۳۲ ETH را به اشتراک نمیگذارند.
به یاد داشته باشید که با تبدیلشدن به یک ولیدیتور رمز ارز در شبکۀ اتریوم، ۳۲ ETH و پاداش آن که در اختیار دارید، برای مدت نامحدود قفل خواهند شد. تنها زمانی میتوانید داراییها و سودها را به اشتراک بگذارید که اتریوم ارتقاء دیگری را تکمیل کرده باشد.
پاداش ولیدیتور رمز ارز
پاداشهای ولیدیتور رمز ارز متفاوت است؛ زیرا میزان پاداش بستگی به هر پروتکل دارد. همچنین، زمان توزیع پاداش ممکن است برای هر پروتکل متفاوت باشد. در مکانیسم PoS، جوایز کسبشده توسط اعتبارسنجیها بر اساس هر دوره خواهد بود. بهطور کلی، یک دوره بین ۱-۳ روز است. تعداد جوایز دریافتی و دورۀ توزیع معمولاً در وب سایت هر پروتکل یافت میشود.
با این حال، میتوانید از وبسایتهای محاسبهگر پاداش اعتبارسنج استفاده کنید تا ایدهای از پاداشهای کسبشده توسط اعتبارسنجیها به دست آورید. بهعنوان مثال، از طریق وب سایت Stakingrewards، میتوانید پاداشهای احتمالی پروتکلهای مختلف را محاسبه کنید. فقط باید تعداد داراییهای رمزنگاریشده، دورۀ قفل دارایی، نوع اعتبارسنجی و قیمت رمز ارز را بدانید و وارد کنید.
برای اعتبار سنجی به چه چیزی نیاز دارید؟
برای تبدیلشدن به یک ولیدیتور رمز ارز برخلاف استخراج ارزهای دیجیتال، نیازی به بیرون رفتن و خرید قطعات مختلف تجهیزات جدید ندارید؛ اما برای شروع باید مقدار قابل توجهی فضای ذخیرهسازی اضافی در دستگاه اعتبارسنجی انتخابی خود داشته باشید که این فضا بهطور دقیق، حدود ۲۵۰ گیگابایت و ۸ گیگابایت رم خواهد بود.
اکنون بیایید دربارۀ بودجۀ اولیه صحبت کنیم. در حال حاضر میتوانید طیف گستردهای از ارزهای دیجیتال مختلف را به اشتراک بگذارید؛ چه بهعنوان یک اعتبارسنجی مستقل یا در یک استخر و با ارزهای دیجیتال مختلف، حداقل الزامات شرطبندی متفاوتی وجود دارد. این مقادیر میتوانند از دهها هزار دلار تا تقریباً هیچ متغیر باشند.
برای مثال، اتریوم را در نظر بگیرید. اتریوم یک رمز ارز با رتبۀ بالا برای شرط بندی است، اما قانون ۳۲ اتریوم وجود دارد که میگوید هیچ کس نمیتواند ولیدیتور رمز ارز اتریوم مستقل شود، مگر اینکه حداقل ۳۲ اتریوم را به اشتراک بگذارد.
تا زمانیکه فضای ذخیرهسازی و رم کافی داشته باشید، میتوانید برای کسری از این مقدار در سایر بلاکچینها ولیدیتور رمز ارز شوید. درصورتیکه دانش فنی کمی دارید، ممکن است بهعنوان یک ولیدیتور رمز ارز دچار مشکل شوید. بنابراین، مطمئن شوید که قبل از شروع به کار با رمزارزها و در نتیجه بلاکچینها، دانش بالایی دارید؛ زیرا دانش بخشی جداییناپذیر از فرآیند کار با دنیای ارزهای دیجیتال است.
اکنون، میدانیم که ولیدیتور رمز ارز چیست و چه چیزی لازم دارد. اما سوال مهم اینجاست: آیا کارکردن بهعنوان ولیدیتور رمز ارز واقعا ارزش دارد؟
چقدر میتوانید بهعنوان ولیدیتور رمز ارز درآمد کسب کنید؟
قبل از هر چیزی به این نکته توجه داشته باشید که مقدار پولی که میتوانید با اعتبارسنجی به دست آورید، به مقدار اولیۀ رمز ارزی بستگی دارد که استیک میکنید. از آنجایی که اعتبار ولیدیتورهای رمز ارز معمولاً مجبورند وجوه شرطبندی شده خود را قفل کنند، وسوسهانگیز است که تا حد امکان سهام کمتری به این کار اختصاص دهند؛ اما این میزان سهام به نوبۀ خود بر میزان درآمد شما تأثیر میگذارد؛ زیرا پاداشهای شرطبندی شما بهعنوان درصدی از وجوه استیکشده محاسبه میشوند.
همچنین، باید توجه داشته باشید که نرخهای پاداش برای ولیدیتورهای رمز ارز بر اساس قیمت رمز ارزی که استیک کردهاند متفاوت است. قیمت ارزهای دیجیتال بهطور مداوم در حال تغییر است و باید به خاطر داشته باشید که افت یا سقوط قابل توجه قیمت میتواند منجر به ازدستدادن سود شما در فرآیند اعتبارسنجی شود. علاوه بر این، با پیوستن بیشتر ولیدیتورهای رمز ارز به هر شبکه، پاداشهای موجود برای هر اعتبارسنجی نیز کاهش مییابد.
مثلاً، میانگین نرخ پاداش فعلی برای استقرار اتریوم در صرافیهای اصلی حدود ۶درصد است، اما این نرخ بر اساس پلتفرمی که انتخاب میکنید بهطور قابلتوجهی متفاوت خواهد بود.
چند نوع ولیدیتور رمز ارز وجود دارد؟
اعتبارسنجی بلاکچین ممکن است نسبتاً آسان باشد. شما برخی از دادهها را دریافت میکنید، صحت آن را بررسی کرده و تصمیم میگیرد که آن را تأیید یا رد کنید. با این وجود، اعتبارسنجی بیت کوین با اعتبارسنجی اتریوم یا سولانا متفاوت است. اما چه چیزی آنها را متمایز میکند؟
اعتبار سنجی در بلاکچینهای اثبات کار
بلاکچینهای اثبات کار (PoW) قبل از افزودن دادهها به زنجیره نیاز به اعتبار سنجی دارند تا نشان دهند روی بررسی آنها کار کردهاند. بیت کوین اولین بلاکچین PoW و محبوبترین بلاکچینی است که از این مکانیسم اجماع استفاده میکند. ماینرها از ابررایانهها، ماشینهایASIC برای محاسبۀ دادههایی که بهعنوان پازلهای ریاضی وارد میشوند، استفاده میکنند. هر کامپیوتر یک گره بیت کوین است. اولین ماینری که با موفقیت یک بلوک دادۀ جدید را تأیید میکند، یک پاداش بلوک دریافت خواهد کرد. این پاداش از سپتامبر ۲۰۲۱، ۶.۲۵ بیت کوین ارزش دارد.
اعتبار سنجی در بلاکچینهای اثبات سهام
در بلاکچینهای Proof-of-Stake (PoS)، کاربران باید مقدار مشخصی از توکن اصلی دفتر کل را به اشتراک بگذارند تا ولیدیتور شوند. همچنین، سیستم ممکن است بهطور تصادفی ولیدیتورها را انتخاب کند و به کسانی که به درستی در شبکه شرکت میکنند، پاداش دهد.
برخی از محبوبترین بلاکچینهای PoS عبارتند از اتریوم، آوالانچ و سولانا. این بلاکچین از Proof-of-Stake برای تشویق کاربران به قفلکردن ارزش در شبکه استفاده میکنند و از این طریق، پیشرفت و توسعۀ سریع آن را تضمین میکنند.
اعتبار سنجی در بلاکچینهای تحمل خطا بیزانس
بلاکچینهایی که از PoW یا PoS بهعنوان مکانیسمهای اجماع استفاده نمیکنند، همچنان میتوانند از اعتبارسنجی استفاده کنند. بهعنوان مثال، Stellar یک بلاکچین است که روی مکانیسم اجماع تحمل خطا بیزانس عمل میکند.
هنگامیکه یک دفتر کل غیرمتمرکز از این مکانیسم استفاده میکند، برخی از گرهها میتوانند دادههای نادرستی را برای اعتبارسنجی ارائه دهند. این گرهها ممکن است خطا باشند و عمداً از شبکه سوء استفاده کنند. با این حال، تا زمانیکه بیشتر گرههای اعتبارسنجی صادق باشند، فرآیند اعتبارسنجی تضمین صحت دارد. در نتیجه، علیرغم اقدامات مخرب برخی از گرهها، دادههای بیشتری را به زنجیره اضافه میکند.
در Stellar، فرآیند اعتبارسنجی پیشبینی میکند که برخی از پیامها ممکن است مخرب باشند. با این حال، تا زمانیکه این پیامها بیش از یک سوم کل پیامها باشند، دادهها میتوانند اعتبارسنجی شوند. در غیر این صورت، تراکنش باطل میشود.
تفاوت ولیدیتور رمز ارز با ماینرها چیست؟
دریافت جوایز برای اعتبارسنجی دادهها در یک بلاکچین میتواند داراییهای شما را افزایش دهد. اما کدام بلاکچین به اعتبارسنجیها پاداش بهتری پرداخت میکند؟ و آیا ماینرها و ولیدیتورها یکسان هستند؟
ماینرها در یک بلاکچین مبتنی بر PoW شرکت میکنند که لازم نیست چیزی برای اعتبارسنجی (ماینینگ) دادهها به اشتراک بگذارند. در عوض، آنها باید روی رایانههایی با کارایی بالا سرمایهگذاری کنند که بتوانند پازلهای ریاضی را سریع و کارآمد حل کنند. این ماشینها اغلب گران هستند و اثر تخریبی بر محیط زیست دارند. علاوه بر این، در درازمدت، استخراج دادهها ممکن است پاداشهای کمتری نسبت به هزینههایی که شامل میشود به همراه داشته باشد.
از سوی دیگر، شرکتکنندگان در یک بلاکچین مبتنی بر PoS باید داراییهای رمز ارز را به اشتراک بگذارند تا اعتباربخش شوند. آنها میتوانند به جای سرمایهگذاری در رایانههای گرانقیمت و آسیبرسان به محیط زیست، ارزهای دیجیتال بخرند.
سرمایهگذاری برای ولیدیتور رمز ارزشدن، هزینههای حفظ عملکرد مؤثر بلاکچین را کاهش میدهد. همچنین، ولیدیتور رمز ارز میتواند هزینهها و مقررات انرژی را تغییر دهد. در نهایت، ولیدیتور رمز ارز در برابر خطراتی که تجهیزات ماینینگ با آن مواجه هستند، در دسترستر و غیر قابل نفوذتر است.
در نتیجه، ماینرها و ولیدیتورهای رمز ارز نقشهای بسیار مشابهی دارند. آنها باید اطمینان حاصل کنند شبکهای که پشتیبانی میکنند با دادههای دقیق گسترش مییابد. با این حال، نحوۀ ورود آنها به فرآیند اعتبارسنجی بهطور اساسی متفاوت است.
اعتبارسنجها چگونه روی بلاکچین فعالیت میکنند؟
برای تبدیلشدن به یک تأییدکننده در بلاکچینهای Proof-of-Stake، باید داراییهای خود را شرطبندی یا استیک کنید. استیکینگ چیست؟
Staking فرایندی است که داراییهای رمز ارز شما را چند برابر میکند. این امر از طریق پاداشهایی اتفاق میافتد که برای متعهدکردن رمزارز خود برای تأیید تراکنشهای بلاکچین دریافت میکنید. در ادامه چهار شبکۀ محبوب PoS که از این سیستم استفاده میکنند را بررسی میکنیم:
اعتبار سنجی در اتریوم (ETH)
درحالیکه اتریوم بهعنوان یک دفتر کل اثبات کار شروع شد، به آرامی به مکانیزم اجماع اثبات سهام (PoS) تغییر یافت. پس از پایان مهاجرت به اثبات سهام، شرکتکنندگان با شرطبندی حداقل ۳۲ اتریوم در اتریوم، به ولیدیتور رمز ارزی تبدیل میشوند.
سیستم بهطور تصادفی ولیدیتور رمز ارز را برای ایجاد بلوکهای جدید انتخاب میکند. آنها مسئول بررسی و تأیید بلوکها هستند. اعتباردهنده باید دادههای دقیق ارائه دهد؛ در غیر این صورت، ممکن است بخشی از سهام خود را از دست بدهد.
چگونه در اتریوم ولیدیتور رمز ارز شویم؟
در حال حاضر، برای اعتبارسنجی بلاکها در اتریوم، به موارد زیر نیاز دارید:
۳۲ ETH برای تبدیلشدن به یک ولیدیتور رمز ارز یا مقداری ETH برای پیوستن به یک استخر شرطبندی.
یک کلاینت Eth۱یا Mainnet یا یک API پشتیبان.
تراکنشها را به یک بلوک جدید تبدیل کرده یا کار ولیدیتورهای دیگر را بررسی کنید.
با این اقدامات ساده، میتوانید از اجرای ایمن زنجیره پشتیبانی کنید. همچنین، بهتر است از فعالیتهای مخرب، آفلاینشدن یا عدم تأیید اعتبار خودداری کنید. در غیر این صورت، بخش قابل توجهی از سهام خود را از دست خواهید داد. در ازای اعتبارسنجی صادقانه، تا ۷.۳ درصد از سهام سالانۀ خود را دریافت خواهید کرد.
اعتبارسنجی در Solana (SOL)
سولانا یک بلاکچین با توان عملیاتی بالا و یکی از از جدیدترین پروژههای موفق در دنیای بلاکچین است. از زمان راهاندازی آن در اوایل سال ۲۰۲۰، به سرعت به پلتفرم پیشرو برای بیش از ۴۰۰ پروژه شامل DeFi، NFTs، Web۳ و موارد دیگر تبدیل شده است.
Solana از Delegated-Proof-of-Stake (DPoS) بهعنوان مکانیزم اجماع استفاده میکند. هر کسی که توکن بومی پلتفرم، SOL را داشته باشد، میتواند در فرآیند اعتبارسنجی شرکت کند. با این حال، میتوانید SOL خود را به اعتبارسنجی که تمام کار شما را انجام میدهد، واگذار کنید؛ یعنی شما به حداقل مقدار برای سهام نیاز ندارید. شما میتوانید تنها ۱ SOL داشته باشید و همچنان بهعنوان نمایندۀ یک بخش فعال از Solana باشید.
اعتباردهنده سهامی از نمایندگان دریافت میکند که شانس او را برای اسلاتهای بیشتر و متعاقباً پاداشهای بیشتر افزایش میدهد. بهعنوان نماینده، میتوانید در هر زمانی سهام خود را پس بگیرید. شما میتوانید بدون توجه به عملکرد اعتبارسنجی و بدون ارائۀ دلیل این کار را انجام دهید.
چگونه در Solana یک ولیدیتور رمز ارز شویم؟
در Solana، میتوانید از نقش Delegator فراتر رفته و ولیدیتور رمز ارز شوید. با این حال، ابتدا باید الزامات لازم را برآورده کنید.
یکی از پیشنیازها، یادگیری نحوۀ کار سولانا است. این بلاکچین در دورههایی عمل میکند که ممکن است بین ۲ تا ۳ روز طول بکشد. همچنین، هر دوره شامل ۴۲۰.۰۰۰ بلوک و زمان بلوک هدفمند ۴۰۰ میلیثانیه است.
بهعنوان یک ولیدیتور رمز ارز، شما باید به هر بلوک رأی دهید. بنابراین برای کسب پاداش، باید از همۀ آنها استفاده کنید. حتی بیشتر، پاداشها عاملی از درصد موفقیت در رأیدادن و سهمی که نسبت به بقیۀ شبکه دارید را نشان میدهد.
بهعنوان مثال، اگر 2درصد از کل سهام شبکه را در اختیار داشته باشید و به هر بلوک رأی دهید، 2درصد از پاداش را به دست خواهید آورد و برای رسیدن به این عملکرد به موارد زیر نیاز دارید:
یک سرور قدرتمند که روی یک پردازندۀ ۱۲ هستهای/ ۲۴ رشتهای با فرکانس ۲.۸ گیگاهرتز یا بالاتر اجرا میشود.
هزینههای رأیدادن را بپردازید که ممکن است به ۱ SOL در روز برسد.
حداقل ۵ SOL از وجوه خود یا ۵۰ SOL از نمایندگان را به اشتراک بگذارید.
اعتبارسنجی در Polkadot (DOT)
Polkadot نوع منحصربهفردی از بلاکچین است که چندین زنجیره را به یک معماری ناهمگن متصل میکند. همچنین، به شبکههای خارجی اجازه میدهد تا بهعنوان «پاراچینهای» سفارشیسازیشدۀ لایۀ یک برای ارتباط در دسترس بپیوندند. به زبان ساده، Polkadot یک اینترنت به هم پیوسته از بلاکچین است.
پولکادوت معتقد است که هر دو الگوریتم اجماع Proof-of-Work و Proof-of-Stake برای محیط زیست ناسازگار هستند. بنابراین، شبکه از یک الگوریتم اثبات سهام (NPoS) سازگار با محیط زیست استفاده میکند.
NPoS به لطف دو نقش مهم، تأییدکنندهها و نامزدها، که امنیت آن را به حداکثر میرسانند، کار میکند. اعتباردهندهها بلوکهای جدید را تولید میکنند، بلوکهای پاراچین را تأیید کرده و امنیت آن را تضمین میکنند. از سوی دیگر، نامزدها میتوانند انتخاب کنند که ولیدیتورهای منتخب را با سهام خود در قالب توکنهای DOT حمایت کنند.
چگونه در Polkadot ولیدیتور رمز ارز شویم؟
برای تبدیلشدن به یک ولیدیتور در Polkadot، باید گرهی (رایانه) را اجرا کنید که شبکه را ۲۴/۷ و ۳۶۵ روز در سال پشتیبانی کند. این بدان معنی است که شما باید مسئولیت زیادی را به عهده بگیرید. همچنین، به موارد زیر نیاز خواهید داشت:
رایانهای با حداقل پردازندۀ Intel(R) Core(TM) i۷-۷۷۰۰K @ ۴.۲۰GHz؛
یک سرور ابری که لینوکس را اجرا میکند؛
حداقل ۸۰ گیگابایت فضای ذخیرهسازی.
علاوه بر اجرای بی وقفۀ این گره، باید دادههای بلوکهای پاراچین را تأیید کنید. همچنین، شما باید در فرآیند اجماع شرکت کنید، که بلوکهای اعتبارسنجیهای دیگر را تأیید میکند. در عوض، جوایز و پاداش تراکنش دریافت خواهید کرد.
برای جلوگیری از عواقب ناگوار باید از الگوریتمهای اجماع در Polkadot پیروی کنید. مجازاتها از حذف برخی از DOT شرطبندیشده تا مصادرۀ کامل سهام شما و ممنوعیت دائمی آنها متفاوت است. این فرآیند در این شبکه به نام «slashing» نامیده میشود.
اگر میخواهید نقش اعتباربخش را انتخاب نکنید، همیشه میتوانید در Polkadot نامزد شوید. بهعنوان یک نامزد، میتوانید بسته به رفتار و عملکرد آنها، اعتبارسنجی را انتخاب کنید. سپس، مقدار دلخواه DOT را شرطبندی کرده و سهمی از جوایز اعتبارسنجی را دریافت کنید.
اعتبارسنجی در Avalanche (AVAX)
Avalanche یکی از سریعترین پلتفرمهای قراردادهای هوشمند در صنعت بلاکچین است. مانند دیگر بلاکچینها، Avalanche از مکانیزم اجماع اثبات سهام برای اطمینان از امنیت و صحت دادههایش استفاده میکند.
به زبان ساده، Avalanche یک پروتکل رأیگیری است. در Avalanche، شرکتکنندگان میتوانند با تأیید تراکنشها، نقش اعتبارسنجی را ایفا کنند. در مرحلۀ بعد، ولیدیتورها با بقیۀ شبکه همکاری میکنند تا تشخیص دهند که آیا همه با تصمیم آنها موافق هستند یا خیر.
با این حال، این روند در این مرحله متوقف نمیشود. پس از «نمونهگیری تصادفی مکرر»، شبکه بهطور تصادفی اعتباردهندههای دیگری را انتخاب میکند تا از آنها بپرسد که کدام تراکنش را تأیید میکنند. این مکانیسم چندین بار تکرار میشود تا زمانیکه دادههای کافی برای تعیین صحت تصمیم اعتبارسنجی ایجاد کند. بنابراین، احتمال تصمیمگیری صحیح آنقدر زیاد است که ممکن نیست اشتباهی پیش بیاید.
چگونه در Avalanche ولیدیتور رمز ارز شویم؟
بهترین بخش اعتبارسنجی در Avalanche این است که میتوانید این کار را روی یک کامپیوتر خانگی معمولی انجام دهید. بهطور دقیقتر، دستگاه شما باید حداقل یک CPU ۲ گیگاهرتز، ۴ گیگابایت رم و فضای خالی دیسک ۱۰ گیگابایتی داشته باشد. همچنین، شما باید همیشه حداقل ۲۰۰۰ دلار AVAX را به اشتراک بگذارید.
همچنین، اگر رایانۀ شما آفلاین شود، فقط تا زمانیکه آنلاین نشده باشید، دریافت پاداش متوقف میشود. علاوه بر این، مجازات یا خطر ممنوعیت نخواهید داشت. در نهایت، شما باید حدود 9درصد پاداش APR در سهام سالانۀ خود دریافت کنید.
ریسک اعتبارسنجی چیست؟
ولیدیتور رمز ارزبودن با خطراتی همراه است که باید از آنها آگاه باشید:
هنگامیکه یک ولیدیتور رمز ارز میشوید، اگر وظایف خود را به درستی انجام ندهید، ممکن است همه یا بخشی از دارایی خود را از دست دهید. Slashing زمانی اتفاق میافتد که دو بلوک مختلف برای یک اسلات امضا میشوند؛ زمانیکه اعتباردهندهها با یکدیگر تناقض دارند، یا زمانیکه دو بلوک را بهطور همزمان امضا میکنند تا اعتبارسنجی را آغاز کنند، ارزش داراییهای سهامدار اعتبارسنجی بسته به نوع اشتباه کسر میشود.
برای تبدیلشدن به ولیدیتور رمز ارز، هر کاربر باید مقداری دارایی را برای مدت معینی به اشتراک بگذارد. این باعث میشود تا زمانیکه دورۀ قفل به پایان رسید، دارایی غیرقابل دسترس باشد. در نتیجه، در زمان افزایش ارزش دارایی نمیتوانید آنها را بفروشید.
ولیدیتور رمز ارزبودن به اندازۀ یک ماینر هزینهبر نیست، اما همچنان هزینۀ زیادی دارد. سرمایۀ مورد نیاز برای استقرار سختافزار میتواند به صدها هزاران دلار آمریکا برسد. ناگفته نماند نیاز به هزینۀ برق و اینترنت را نباید در نظر گرفت.
سخن پایانی
تبدیلشدن به یک ولیدیتور رمز ارز میتواند تجربهای ارزشمند باشد. اعتبارسنجیها نقش حیاتی در حفظ امنیت و یکپارچگی شبکههای بلاکچین ایفا میکنند و مشارکت آنها برای موفقیت این شبکهها ضروری است. با این حال، تبدیلشدن به یک ولیدیتور رمز ارز مستلزم سرمایهگذاری قابل توجهی در زمان، پول و تلاش است و این امر خالی از ریسک و خطرات نیست.
اگر قصد دارید یک ولیدیتور رمز ارز شوید، لازم است تحقیقات خود را انجام دهید و نیازهای فنی و مالی مربوطه را درک کنید. با دانش و آمادهسازی مناسب، تبدیلشدن به یک اعتباردهنده میتواند یک سرمایهگذاری موفق و سودآور باشد.
سؤالات متداول
۱. ولیدیتور رمز ارز چیست؟
ولیدیتور رمز ارز یک شرکتکننده در بلاکچین اثبات سهام (PoS) است که وظیفۀ اعتبارسنجی تراکنشهای شبکه را برای دریافت پاداش دارد.
۲. برای اعتبارسنجی به چه چیزی نیاز دارید؟
برخلاف استخراج ارزهای دیجیتال، برای تبدیلشدن به یک ولیدیتور رمز ارز، نیازی به خرید قطعات مختلف تجهیزات جدید ندارید. برای شروع باید مقدار قابل توجهی فضای ذخیرهسازی اضافی در دستگاه اعتبارسنجی انتخابی خود داشته باشید که این فضا بهطور دقیق، حدود ۲۵۰ گیگابایت و ۸ گیگابایت رم نیاز دارد. همچنین باید مقداری رمز ارز استیک کنید.
۳. اعتبارسنجها چگونه روی بلاکچین فعالیت میکنند؟
برای تبدیلشدن به یک ولیدیتور باید داراییهای خود را شرطبندی یا استیک کنید.
۴. چگونه به یک ولیدیتور رمز ارز تبدیل شویم؟
اگر میخواهید یک ولیدیتور رمز ارز شوید، تهیۀ سختافزار و نرمافزار پشتیبان و داشتن برخی از داراییهای دیجیتال برای قفلکردن سهام الزامی است.
۵. تفاوت ولیدیتور رمز ارز با ماینرها چیست؟
ماینرها در یک بلاکچین مبتنی بر PoW شرکت میکنند که لازم نیست چیزی برای اعتبارسنجی (ماینینگ) دادهها به اشتراک بگذارند. شرکتکنندگان در یک بلاکچین مبتنی بر PoS باید داراییهای رمز ارز را به اشتراک بگذارند تا ولیدیتور شوند. بهطور کلی ماینرها و ولیدیتورهای رمز ارز نقشهای بسیار مشابهی دارند. آنها باید اطمینان حاصل کنند که شبکه با دادههای دقیق گسترش مییابد.
به این مقاله امتیاز دهید
(۱۶۶ رای)
۴.۵
/۵
ترتیبی که برای خواندن مقالات مفاهیم تخصصی ارزهای دیجیتال به شما پیشنهاد میکنیم:
اولین باشید که نظر می دهید