به گزارش پالس نیوز، در روزهایی که قرار بود زمستان اروپا سخت باشد، حالا اخباری مبنی بر حذف سی ان جی از جایگاههای سوخت ایران به دلیل قطعی گاز به گوش میرسد.
ایران به عنوان دومین دارنده ذخایر گازی دنیا در حال حاضر با مسئله کمبود گاز مواجه است. در همین زمینه اقداماتی برای حل این چالش در نظر گرفته شد. تصویب تعرفههای جدید برای مشترکان پر مصرف گاز و درخواست وزیر نفت از مردم برای مدیریت مصرف از جمله آن است.
در راستای تدابیر در نظر گرفته شده گاز صنایع، پتروشیمیها و حدود ۸۴۰ سازمان و نهاد دولتی و عمومی قطع شد. حال به نظر میرسد سایه کمبود گاز همواره در حال گسترش است و این بار جایگاههای سی.ان.جی را مورد هدف قرار داده است.
اردشیر دادرس، رئیس اتحادیه جایگاهداران سی.ان.جی، در این باره به پالس نیوز گفت: طبق اعلام رسمی قرار است گاز سی.ان.جی قطع شود. اما هنوز اقدامی صورت نگرفته است و سناریوی اصلی سهمیهبندی است که جایگاهداران فعلاً درخواست دادهاند این تصمیم اجرا نشود. این صحبتها در حد گفتگوی تلفنی بوده و جزئیاتی از آن اعلام نشده است. البته شرکت ملی گاز هم فعلاً پذیرفت که سهمیهبندی صورت نگیرد.
او درباره تبعات قطع سی.ان.جی توضیح داد: به هر حال وقتی این نوع سوخت قطع شود، مصرف بنزین افزایش مییابد. زمانی هم که مصرف بنزین روند صعودی پیدا کند، به تبع آن روی آلودگی هوا تأثیر منفی میگذارد.
وی این اتفاق را بدون توجیه اقتصادی دانست و اعلام کرد: با قطع سی.ان.جی رانندگان تاکسی بیش از سایر مالکان وسائط نقلیه آسیب میبینند و هزینه بیشتری را باید صرف تأمین سوخت کنند. از سوی دیگر، در حال حاضر بخش انرژی کشور با ناترازی تولید و مصرف بنزین هم دست و پنجه نرم میکند.
گاز جایگاههای سی.ان.جیها قطع نمیشود
حسن جوهری رئیس هیات مدیره انجمن سی.ان.جی کشور، درباره برنامه قطعی گاز در جایگاههای سی.ان.جی به پالس نیوز گفت: برنامهای برای قطعی گاز در جایگاههای CNG وجود ندارد و اظهاراتی که در این رابطه مطرح میشود صحت ندارد.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به مصرف بالای بنزین در کشور و سهم 25 درصدی CNG در سبد سوخت خودروهای سبک، قطع گاز جایگاها قابل توجیه نیست چراکه منجر به افزایش مصرف بنزین در شرایط ناترازی میشود. بنابراین طی هماهنگیهایی که با شرکت ملی گاز انجام شد، اجرای این طرح منتفی است.
وی در ادامه افزود: کل گاز مصرفی جایگاههای CNG در کشور حدود دو درصد برآورد میشود و ۷۰ درصد گاز تولیدی در بخش خانگی به مصرف میرسد بنابراین تنها راه مدیریت در این زمینه صرفه جویی در بخش خانگی است.
بر اساس این گزارش مشخص نیست بالاخره قطعی گاز برای جایگاههای سی.ان.جی اتفاق میافتد یا خیر. بنابراین باید منتظر ماند و دید اظهارات رئیس اتحادیه جایگاهداران سی.ان.جی محقق میشود یا به قول رئیس هیات مدیره انجمن سی.ان.جی کشور خبر قطعی گاز جایگاهداران حقیقت ندارد.
عبدالله باباخانی، کارشناس انرژی، در رشته توئیتی از مشعلسوزی گاز ایران به میزان 18 میلیارد متر مکعب نوشت که ارزش این میزان در بازارهای جهانی بیش از 15 میلیارد دلار برآورد میشود. همچنین حدود 9 میلیارد متر مکعب گاز تولیدی و پالایش شده به علت فرسودگی شبکه انتقال و توزیع هدر میرود.
بنابراین به نظر میرسد حل مشکل کمبود گاز در کشور به راهحلی راهبردی و بازسازی زیرساختها نیازمند است و صرفا با تعیین تعرفه و قطعی گاز در صنایع، پتروشیمیها و … راه به جایی نمیبرد.
برای مطالعه بیشتر درباره حوزه انرژی خبر پیشنهاد تغییر قیمت بنزین روی میز مجلس است؟ را دنبال کنید.
اولین باشید که نظر می دهید