سرفصلهای این مقاله
قیمت لحطه ای رمز ارز سلسیوس
شبکه سلسیوس شبکهای همتا به همتا است که هدف آن بهبود و آسانتر کردن فرآیند اخذ و اعطاء وام در عرصه ارزهای دیجیتال است.
از طرفی در شبکه سلسیوس کاربران قادر هستند تا با وثیقه گذاری رمز ارزها و پرداخت درصد بسیار ناچیزی کارمزد به این شبکه، ارزهای فیات مثل دلار، یورو و … نیز دریافت کنند. همچنین در این شبکه به وامدهندگانیs که اقدام به ذخیره رمز ارزهای خود در کیف پول دیجیتال این شبکه کنند نیز مقداری از توکنهای این شبکه بهعنوان پاداش پرداخت میگردد.
این موارد تنها خصوصیاتی کلی از این شبکه نوظهور در حوزه کریپتوکارنسی ها است. ازاینرو در این مطلب قصد داریم تا بهطور کامل به معرفی سلسیوس، توکن بومی این شبکه، بنیادگذاران، ویژگیها و دیگر موارد مرتبط با این شبکه رمز ارز بپردازیم.
شبکه سلسیوس (Celsius Network) چیست؟
شبکه سلسیوس یک بستر تکنولوژی مالی (Fintech) است که خدمات حسابهای پسانداز با بهره، دریافت وام و همچنین سیستمهای پرداخت بهوسیله رمز ارزها و ارزهای فیات را به کاربران خود ارائه میدهد.
این مدل از شبکه در حقیقت طبق مدلی اقتصادی عمل میکند که ضمن در اولویت قرار دادن جامعه کاربران این شبکه، مدلهای رایج بانکداری سنتی را نیز به چالش میکشد.
علاوه بر این، شبکه سلسیوس نزدیک به ۸۰% از درآمد حاصل را بهعنوان پاداش به کاربران خود بازمیگرداند؛ این در حالی است که ۲۰% دیگر از این درآمد، صرف توسعه پروژه خواهد شد. از طرفی این شبکه با ارائه توکن بومی خود یعنی CEL و همچنین مجموعهای از محصولات دیگر، در کنار سیستمهای پرداخت بهوسیله رمز ارزها و ارزهای فیات، تلاش کرده تا اکوسیستمی یکپارچه را تشکیل دهد.
جدا از این، شبکه سلسیوس پلتفرم مالی یکپارچهای بهحساب میآید که مبتنی بر بلاک چین است و برای تمامی افراد دارای رایانه و تلفنهای همراه هوشمند در دسترس خواهد بود. درواقع سلسیوس با ارائه راهحل وامدهی، پسانداز و پرداخت منحصربهفرد خود، توانسته تا دسترسی به خدمات مالی و شرایطی را که بهوسیله سیستمهای مالی سنتی میسر نیست را در دسترس کاربران قرار دهد.
همچنین این شبکه این امکان را در اختیار کاربران خود قرار میدهد تا رمز ارزهای خود را جهت دریافت وام در اختیار شبکه قرار داده و جدا از وام دریافتی، به میزانی که سپردهگذاری میکنند نیز کسب سود کنند. در آخر نیز بد نیست بدانید که پلتفرم سلسیوس، از بیش از سی رمز ارز مختلف همچون بیت کوین، اتریوم، لایت کوین، تتر و دای پشتیبانی میکند.
نقشه راه پلتفرم سلسیوس
بهطور کلی هماکنون این شبکه تمرکز خود را بر روی موارد زیر قرار داده است:
پشتیبانی از کوینها و توکنهای بیشتر در پلتفرم خود
ارائه خدمات کاربردی بیشتر توسط توکن بومی خود یعنی CEL
امکان تبادل توکن CEL در اپلیکیشن خود
فراهم آوردن نمای دانلود صورتحساب کسب سود در اپلیکیشن
ارتقاء محیط کاربری و گسترش خدمات ارائهشده در اپلیکیشن تلفن همراه خود
عرضه نسخه دسکتاپ نرمافزار شبکه
جذب قانونی دیگر کشورها جهت استفاده از این پلتفرم
جذب ایالتهای بیشتر در آمریکا جهت استفاده از این پلتفرم
توکن بومی شبکه سلسیوس (CEL)
توکن سلسیوس (CEL) در حقیقت توکن بومی شبکه سلسیوس است که در ابتدای سال ۲۰۱۸ میلادی عرضه شد و سیستمهای پاداش این شبکه رمز ارز را پشتیبانی میکند. در ابتدا تنها ۵۰% از توکنهای سلسیوس در میان کاربران عرضه شد و ۲۵% نیز میان تیم مؤسس آن و الباقی نیز در یک قرارداد هوشمند نگهداشته شدند.
از طرفی استفاده از این توکن مزایایی را برای هر گروه از کاربران سلسیوس فراهم میآورد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت:
گروه اول (دریافتکنندگان)
این کاربران با پذیرش پاداشهای شبکه در قالب این توکن حداکثر ۳۰% پاداش بیشتر از سپردهگذاری بهوسیله توکنهای دیگر را دریافت میکنند.
گروه دوم (وامگیرندگان)
بهوسیله پرداخت سود با این توکن، وامگیرندگان تا سقف ۳۰% تخفیف را در پرداخت کارمزدهای شبکه دریافت میکنند.
گروه سوم (مؤسسات)
بهوسیله سود با این توکن، مؤسساتی که از شبکه سلسیوس دریافت وام در قالب این توکن کنند، ۳۰% تخفیف در پرداختهای خود دریافت خواهند کرد.
تعداد توکن های CEL در گردش
شبکه سلسیوس حداکثر ۶۹۵،۶۵۸،۱۶۱ توکن را به بازار عرضه خواهد کرد که از این میان ۷۶% این توکن ها در گردش بوده و ۲۴% نیز بر اساس برنامهریزی انجامشده، در داخل خود پروژه قفلشدهاند.
حال با شناخت این شبکه و توکن آن، قصد داریم تا در ادامه به بررسی تاریخچه شبکه سلسیوس و بنیانگذاران آن بپردازیم.
تاریخچه سلسیوس و بنیان گذاران آن
در آغاز کار شبکه سلسیوس، این شبکه بهوسیله الکس ماشینسکی (Alex Mashinsky) و دنیل لئون (Daniel Leon) در سال ۲۰۱۷ پدید آمد. الکس ماشینسکی که سابقهای طولانی را در حوزه توسعه اینترنت دارد، از دهه ۱۹۹۰ بر روی پروتکل وویپ (VOIP) و دیگر تکنولوژیهای مرتبط با اینترنت کارکرده است.
دنیل لئون نیز که از دیگر بنیانگذاران این شبکه است، تجربه کار درزمینه رشد استارتاپهای مختلف را داشته است. درواقع ازجمله سمتهای پیشین وی میتوان به مدیرعاملی آزمایشگاه آلتیس (Atlis) اشاره کرد. شبکه سلسیوس در حال حاضر شامل تیم بزرگی از کارمندان، توسعهدهندگان و مشاوران زبده است.
ویژگی های شبکه سلسیوس
در سیستمهای بانکداری و مالی سنتی، کاربران دارایی خود را در نزد بانکها سپردهگذاری کرده و در قبال آن مبلغی ناچیز را تحت عنوان سود دریافت خواهند کرد.
سپس بانکها دارایی سپردهگذاری شده افراد را به دیگران وام داده و سودهای کلانی را از این طریق کسب میکنند. اما در پلتفرم رمز ارز سلسیوس، کاربران قادر خواهند بود تا داراییهای دیجیتال خود را به دیگر کاربران وام داده و نزدیک به هشتاد درصد بیش از مقداری که بانک به آنها پرداخت میکنند، کسب سود کنند.
از طرفی در این پلتفرم میتوان از طریق وثیقه گذاری رمز ارزها و پرداخت کارمزدی ناچیز نیز، در قالب ارزهای فیات وام دریافت کرد.
اما جدا از این موارد، شبکه سلسیوس دارای ویژگیهای برجسته دیگری نیز است که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:
هیچ محدودیت یا حداقلی برای واریز و شرکت در برنامه وامدهی وجود ندارد. بهعبارتدیگر کاربران میتوانند با واریز هر مقدار از هر رمز ارزی که تمایل دارند به کسب سود بپردازند.
یکی از ویژگیهای نادر در میان ارزهای دیجیتال، عدم پرداخت کارمزد برای برداشت در این پلتفرم است. یعنی در این پلتفرم هیچ کارمزدی برای برداشت، واریز، تراکنش و هیچ نوع کارمزد دیگری وجود ندارد.
کاربران در این پلتفرم میتوانند انتخاب کنند که سود تعلقگرفته به آنها با چه کوین یا توکنی پرداخت شود. (با همان کوینی که واریز کردند یا با توکنهای CEL)
یکی دیگر از امکانات مهم و کاربردی در این پلتفرم عدم فریز دارایی شما است. در پلتفرمهای وامدهی دیگر، دارایی شما برای مدتزمان مشخصی فریز میشود و امکان برداشت آن وجود ندارد. این موضوع درباره پلتفرم سلیوس صادق نبوده و هیچ محدودیتی برداشتی در این شبکه وجود ندارد و کاربران کاملاً بر روی دارایی خود کنترل دارند.
در این سیستم هیچگونه تحقیق و پرسوجویی در مورد اعتبار کاربران صورت نخواهد گرفت؛ چراکه آنها دارایی دیجیتال خود را بهعنوان وثیقه در این پلتفرم قرار دادهاند. و سابقه تراکنشهای کاربران در این پلتفرم اهمیتی نخواهد داشت.
امنیت شبکه سلسیوس
شبکه سلسیوس از الگوریتم گواه اثبات سهام یا PoS در توکنهای خود استفاده میکند؛ این در حالی است که ارتقاءهای امنیتی گستردهای قرار است در ماههای آتی در ساختار امنیتی این شبکه به وجود بیاید. به بیانی دیگر میتوان گفت شبکه سلسیوس با همکاری بسیاری از افراد، امنیت داراییهایی که در کیف پولها موجود هستند را تأمین میکند. در حقیقت این کاربران کلیه داراییهایی را که در کیف پول Celsius ذخیرهشدهاند را بیمه کرده و این امر منجر به افزایش امنیت این شبکه خواهد شد.
از طرفی نکتهای که بایستی آن را در نظر داشت این است که کلیه داراییهای این پلتفرم در داخل کیف پولهای سختافزاری ذخیرهشده و بخش اعظمی از آنها نیز درروند وامدهی شبکه در گردش خواهند بود. پس کاربران میتوانند از بابت امنیت داراییهای در گردش خود در شبکه اطمینان داشته باشند.
مزایا و معایب سلسیوس
مزایا
هیچ محدودیت یا حداقلی برای واریز و شرکت در برنامه وامدهی وجود ندارد.
در این پلتفرم هیچ کارمزدی برای برداشت، واریز، تراکنش و هیچ نوع کارمزد دیگری وجود ندارد.
کاربران در این پلتفرم میتوانند انتخاب کنند که سود تعلقگرفته به آنها با چه کوین یا توکنی پرداخت شود.
درصورتیکه دریافت سود خود با توکن اختصاصی این شبکه (CEL) را انتخاب نمایید، سی درصد سود بیشتر دریافت خواهید کرد.
عدم فریز داراییهای کاربران (در پلتفرمهای وامدهی دیگر، دارایی شما برای مدتزمان مشخصی فریز میشود و امکان برداشت آن وجود ندارد. این موضوع درباره پلتفرم سلیوس صادق نبوده و هیچگونه محدودیتی جهت برداشت در این شبکه وجود نخواهد داشت)
در صورت برداشت دارایی خود، لزومی به پرداخت کارمزد نیست.
هیچگونه تحقیق و پرسوجویی در مورد اعتبار کاربران صورت نخواهد گرفت.
معایب
رمز ارز سلسیوس دارای مزایای بیشماری است و در این بین اگر قصد داشته باشیم تا درباره معایب آن نیز صحبت کنیم، بایستی عنوان کنیم که به دلیل نوظهور بودن این شبکه، هنوز اطلاعات کاملی در خصوص معایب آن گزارش نشده است. اما بهطور کلی ازجمله معایب اساسی این شبکه میتوانیم به موارد زیر اشارهکنیم:
حضور رقبای قدرتمندی همچون Blockfi و com
ریسک بالای سرمایهگذاری در پلتفرمی مثل Celsius به دلیل ناشناخته بودن آن
نحوه استفاده از سیستم وامدهی پلتفرم سلسیوس
پس از ورود به وبسایت رسمی Celsius Network، بایستی اقدام به دریافت اپلیکیشن سلیوس کنید.
پس از دانلود و نصب اپلیکیشن، اقدام به ایجاد حساب کاربری کنید.
پیش از هرگونه اقدام جهت شرکت در فرآیند وامدهی، بایستی فرایند احراز هویت خود را انجام دهید. درواقع بدون انجام احراز هویت قادر نخواهید بود تا از خدمات وامدهی این پلتفرم استفاده کنید.
پس از انجام احراز هویت بایستی مبلغ درخواستی خود را به کیف پول خود در شبکه سلسیوس واریز کنید.
در قدم بعدی و پس از واریز دارایی به کیف پول خود، سیستم اطلاعات حساب کاربری شمارا بروز خواهد کرد.
درنهایت شما میتوانید از کلیه سیستمهای کسب درآمد این پلتفرم بهره لازم را ببرید.
روند قیمتی رمز ارز سلسیوس
رمز ارز سلسیوس باارزش بازاری در حدود ۱٫۲۵ میلیارد دلار، در حال حاضر در رده شصت و دو ام بازار قرار دارد و سهم نه صدم درصدی از کل بازار رمز ارزها را در اختیار خود قرار داده است. از طرفی هر توکن CEL در حال حاضر قیمتی در حدود ۵٫۲۱ دلار دارد و حجم مبادلات روزانه آن در حدود ۱۳٫۷ میلیون دلار است. علاوه بر این موارد، قیمت این توکن در شبانهروز گذشته نزدیک به دوازده درصد رشد داشته است. این در حالی است که بیشترین قیمت تاریخ این رمز ارز مربوط به ۴ ژوئن سال ۲۰۲۱ میلادی است که توکن CEL قیمتی نزدیک به هشت دلار را تجربه کرد که به نسبت قیمت فعلی آن، حدود سی و پنج درصد بیشتر بوده است.
آینده قیمتی رمز ارز سلسیوس
شاخصهای تاریخی قیمت رمز ارز سلسیوس نشاندهنده این هستند که قیمت این رمز ارز در آینده با رشد روبرو خواهد بود. ازاینرو خرید سلسیوس را میتوان یک سرمایهگذاری مطلوب به شمار آورد. در حقیقت بر اساس اعلام وب سایت Walletinvestor، سرمایهگذاری طولانیمدت و حداقل یکساله بر روی این رمز ارز، همراه با سودی قابلتوجه خواهد بود.
کیف پول های رمز ارز سلسیوس
شما جهت سرمایهگذاری بر روی سلسیوس نیز همچون دیگر رمز ارزها، نیاز دارید تا این رمز ارز را در داخل یک کیف پول دیجیتال ذخیره کنید. ازاینرو در این بخش از این مطلب قصد داریم تا به کیف پولهایی بپردازیم که شما میتوانید جهت ذخیره و نگهداری رمز ارز سلسیوس از آنها استفاده کنید:
کیف پول سخت افزاری لجر نانو اس (Ledger Nano S)
یکی از معروفترین و پرکاربردترین نوع کیف پول سخت افزاری، لجر نانو اس است که ذخیره آفلاین کلیدهای خصوصی آنیکی از ویژگیهای خوب امنیتی برای این کیف پول به شمار میرود. کلید خصوصی یا عبارات بازیابی در این ولت در اختیار خود کاربران قرار میگیرد و سرویسدهندگان این کیف پول هیچ کنترلی بر روی دارایی دیجیتال کاربران نخواهند داشت.
لجر نانو اس قابل اتصال از درگاه یو اس بی به هر دستگاه دیگری است. این ولت دیجیتال از سیستمعامل گوناگونی همچون اندروید، آی او اس، ویندوز، مک و لینوکس پشتیبانی میکند. از طرفی این کیف پول دیجیتال از اکثر رمز ارزهای بازار همچون بیت کوین، اتریوم و … نیز پشتیبانی میکند. ضمناً لجر نانو اس مجهز به احراز هویت دومرحلهای، پین کد ایمن و عبارت بازیابی سید (Seed) نیز است. همچنین این ولت مجهز به یک صفحه نمایشگر اولد (OLED) است که جزئیات هر تراکنش کاربران نیز از طریق آن قابلمشاهده است.
کیف پول سخت افزار لجر نانو اکس (Ledger Nano X)
لجر نانو اکس دومین کیف پول سختافزاری کمپانی لجر است که یک شرکت فرانسوی بهحساب میآید که در سال ۲۰۱۴ راهاندازی شده است. درواقع لجر نانو اکس، نسخه پیشرفتهتر لجر نانو اس بحساب می آید که از ویژگیهای مطلوب تری به نسبت لجر نانو اس برخوردار است. در این نسخه بعضاً نقاط ضعف لجر نانو اس رفع شده که از جمله آن می توان به صفحهنمایش بزرگتر لجر نانو اکس به نسبت نسخه پیشین در راستای مشاهده مطلوب تر اطلاعات تراکنش کاربران و همچنین ارتباط بلوتوثی به دیگر دستگاه ها در راستای تسریع فرایند انجام تراکنشها.
از طرفی برای این ولت دیجیتال نیز یک باتری تعبیهشده تا جابهجایی آسان و ارتباط بیسیم نیز برای کاربران فراهم گردد.
کیف پول سخت افزاری ترزور (Trezor)
ترزور قابلیت اتصال به درگاه یو اس بی را داشته و از طریق نسخه تحت وب مدیریت میشود. توسعهدهندگان این ولت این اطمینان را به کاربران خود میدهند که کلیدهای خصوصی کاربران از دستگاه خارج نشده و این ولت به اینترنت متصل نمیگردد.
از طرفی ترزور در قالب ۲ محصول ترزور وان و ترزور تی عرضهشده که ترزور وان از ترزور تی به نسبت ارزانتر است. در حقیقت ترزور وان، نسخه اولیه کیف پول ترزور تی است و به نسبت مدل جید این ولت، از رمز ارزهای کمتری پشتیبانی کرده و امکانات امنیتی آن نیز محدودتر است.
جدا از این موارد، صفحهنمایش ترزور وان غیر لمسی بوده و جهت اطلاع از جزئیات تراکنشها از ۲ دکمه تهبیه شده بر روی دستگاه بایستی استفاده کرد. این در حالی است که ترزور تی دارای یک صفحهنمایش لمسی و رنگی است که رابط کاربری دلپذیری را برای کاربران خود فراهم میسازد. این نسخه از ولت دیجیتال ترزور با سیستمعاملهای ویندوز، لینوکس و مک سازگار است. از طرفی سطح امنیتی در هر ۲ نسخه تقریباً در یک سطح بوده و تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند.
کیف پول سخت افزاری کیپ کی (KeepKey)
شرکت تولیدکننده این کیف پول، یک کمپانی آمریکایی است که در سال ۲۰۱۵ تأسیس شده است. این ولت رمز ارز تا وقتیکه به رایانه یا گوشی تلفن همراه متصل نشده و صفحهنمایش آن خاموش باشد، شبیه یک هارد اکسترنال است. طراحی کلی این دستگاه برای استفاده روزمره کاربران بسیار عالی بوده و جنس بدنه آن نیز استحکان بسیاری دارد. در واقع جنس بدنه این ولت دیجیتال، ترکیبی از پلاستیک و فلزی باکیفیت است که بدنه محکمی را به ارمغان آورده است.
ضمناً ساختار مستطیلی شکل این ولت نیز باعث استحکام بیشتر آن شده، ولی صفحهنمایش OLED آن را میتوان تنها نقطهضعف آن در نظر گرفت. جدا از این موارد، این ولت دیجیتال نوع اتصال خود به رایانه و گوشی تلفن همراه را در کمترین سطج ممکم نگه داشته است و جهت اتصال خود از پورت یو اس بی بهره میبرد. علاوه بر این، کیپ کی کلیدهای خصوصی کاربران را در فضایی جداگانه و بدون اتصال به اینترنت ذخیره میکند. در حقیقت این بدین معنا است که حتی اگر این ولت را به یک رایانه آلوده به ویروس یا بدافزار نیز متصل کنیم، دارایی دیجیتال کاربر تحت تأثیر قرار نخواهند گرفت.
ضمناً مثل ولت های ترزور یا لجر، این کیف پول دیجیتال نیز از یک پین کد جهت دسترسی به اطلاعات داخل ولت و همچنین از یک عبارت بازیابی (seed) جهت امنیت داراییهای دیجیتال کاربران خود استفاده میکند. نهایتاً اینکه قابلیت تبدیل رمز ارزها در کیپ کی بوسیله صرافی آنی داخلی شیپ شیفت (ShapeShift) انجام میگیرد.
کیف پول نرم افزاری کوینومی (Coinomi)
کیف پول کوینومی به علت رابط کاربری ساده خود، برای کاربران تازهکاری که دانش کافی درباره این موضوع ندارند بسیار مناسب است. این ولت دیجیتال قابل نصب بر روی گوشی تلفن همراه هوشمند و رایانه رومیزی یا لپ تاپ است و فرایند نصب و استفاده از آن کاملاً ساده و رایگان است. جدا از این موارد، کوینومی بر روی کلیه سیستمعاملهای اندروید، آی او اس، ویندوز، لینوکس و مک نیز در دسترس کاربران قرار دارد.
همچنین کوینومی از صدها رمز ارز مختلف مثل بیت کوین، اتریوم و همچنین سلسیوس نیز پشتیبانی کرده و توسط زبانهای مختلفی مثل انگلیسی، روسی و چینی نیز قابل استفاده است. در کنار این مزایا، کوینومی دارای معایبی نیز است؛ مثلاً در زمان تبدیل رمز ارزها در این ولت دیجیتال، جدا از هزینه تبدیل، کارمزدی نیز بوسیله صرافی چنجلی (Changelly) از کاربران دریافت میگردد. همچنین برخی مواقع بهروزرسانی داراییهای کاربران در کوینومی نیز کمی زمان خواهد بود.
کیف پول تحت وب مای اتر ولت (MyEtherWallet)
قطعاً مای اتر ولت یکی از برترین ولتهای رمز ارز اتریوم است. به بیانی دیگر این کیف پول دیجیتال، یکی از برترین پلتفرمها جهت تعامل با شبکه بلاک چین اتریوم است. این ولت منبع باز (Open source) بوده و تنها از اتریوم و توکنهای مبتنی بر این شبکه پشتیبانی میکند.
عکس تصور عده بسیاری، مای اتر ولت، یک کیف پول تحت وب نبوده و هیچگاه کلید خصوصی کاربران را بر روی سرورهای اینترنتی خود ذخیره نمیکند. این وب سایت در حقیقت این امکان را فراهم میسازد تا کاربران کیف پول خود را ایجاد کرده و مجدداً در خود این وبسایت یا هر نرمافزاری دیگر از آن استفاده کنند. همچنین مای اتر ولت باعث میشود تا جدا از سرمایهگذاران و تریدرها، بسیاری از توسعهدهندگان و برنامهنویسان اتریوم نیز از این پلتفرم استفاده کنند.
خرید و فروش رمز ارز سلسیوس
اساساً جهت خریدوفروش ارزهای دیجیتال بایستی به صرافیهای رمز ارز مراجعه کرد. بهصورت کلی شما میتوانید با مراجعه به صرافیهایی که از رمز ارز سلسیوس پشتیبانی میکنند، این رمز ارز را خریداری کرده یا اقدام به فروش آن کنید. انتخاب یک صرافی دیجیتال معتبر جهت خریدوفروش رمز ارزها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در حقیقت صرافیای که روزانه حجم معاملات بالایی در آن انجام میشود، از محبوبیت ویژهای در بین کاربران برخوردار است.
از طرفی در انتخاب یک صرافی دیجیتال معتبر، علاوه بر حجم معاملات روزانه آن صرافی، بایستی میزان کارمزد دریافتی توسط آن صرافی را نیز در نظر داشت. پیشنهاد ما به شما استفاده از صرافیهای دیجیتال خارجی است که به نسبت صرافیهای داخلی کارمزد کمتری دریافت میکنند. البته بایستی این نکته را نیز در نظر داشته باشید که صرافی مدنظر شما، ایران را در فهرست تحریمهای خود قرار نداده باشد.
حال در ادامه قصد داریم به تعدادی از صرافیهای دیجیتالی که از رمز ارز سلسیوس پشتیبانی میکنند اشاره داشته باشیم:
صرافی Uniswap
یک پروتکل برای تبادل خودکار ارزها در اتریوم است. این صرافی در نوامبر ۲۰۱۸ راهاندازی شد. این صرافی خود را بهعنوان یک رابط قرارداد ساده هوشمند برای تعویض توکنهای ERC-20 توصیف میکند.
صرافی FTX
این صرافی یکی از پلتفرمهای مشتقات ارزی است که جدا از سلسیوس از رمز ارزهایی مثل بیت کوین، اتریوم، لایت کوین و… نیز پشتیبانی میکند.
صرافی ۱inch
این صرافی یک صرافی غیرمتمرکز است که در سال ۲۰۱۹ راهاندازی شده است. درواقع وان اینچ یک پلتفرم جمع کننده در حوزه امور مالی غیر متمرکز یا DeFi و همچنین یک صرافی غیرمتمرکز بسیار محبوب است که از رمز ارز سلسیوس نیز پشتیبانی می کند.
صرافی Liquid
این صرافی در سال ۲۰۱۳ تأسیس شده و خود را بهعنوان پلتفرمی جهانی جهت مبادله رمز ارزهای مختلف دیجیتال معرفی کرده است. در واقع لیکوئید خدمات مالی مبتنی بر ترید یا مبادله بر بستر شبکه بلاک چین را ارائه میدهد. ضمناً لیکوئید در کنار پشتیبانی از بسیاری از ارزهای دیجیتال شناخته شده، از سلسیوس نیز در صرافی خود پشتیبانی می کند.
صرافی Hoo
این صرافی رمز ارز خود را بهعنوان یک پلتفرم تبادل داراییهای دیجیتال که بر بستر شبکه بلاک چین کار می کند توصیف کرده است. این صرافی در واقع تلاش میکند تا داراییهای دیجیتال کاربران را با سرعت و امنیت بالا در صرافی خود ذخیره کرده و در کنار آن خدمات تبادل و خرید و فروش آنها را نیز به کاربران ارائه میدهد.
استخراج رمز ارز سلسیوس
اساساً جهت سرمایهگذاری بر روی یک رمز ارز یا بایستی اقدام به خرید آن رمز ارز کرد یا آن را استخراج کرد. اما در مورد استخراج رمز ارز سلسیوس، بایستی در ابتدا ببینیم که این رمز ارز از چه الگوریتم اجماعی در شبکه خود استفاده میکند. همانطور که در بخش ابتدایی این مطلب توضیح دادیم، سلسیوس از الگوریتم اجماع گواه اثبات کار یا PoS بهره میبرد؛ ازاینرو این رمز ارز قابلاستخراج نیست.
در حقیقت اساساً رمز ارزهایی قابلیت استخراج دارند که از الگوریتم اجماع گواه اثبات کار یا PoW در شبکه خود استفاده میکنند. نهایتاً اینکه تنها از طریق خرید رمز ارز سلسیوس میتوان اقدام به سرمایهگذاری بر روی آن کرد.
پروژه ها
تیم سلسیوس بر این باور هستند که میتوانند با تکیهبر فناوری بلاک چین، نظام بانکداری سنتی را به چالش بکشند و پلتفرم آنها بهسرعت پذیرش این امر کمک شایانی خواهد کرد. بنابراین هماکنون تعداد پروژههایی که پلتفرم سلسیوس با آنها همکاری دارد، روزبه روز در حال افزایش هستند و این نکته به اعتبار این پروژه خواهد افزود.
از طرفی هماکنون ازجمله پروژههایی که با پلتفرم سلسیوس همکاری دارند میتوانیم به موارد زیر اشارهکنیم:
Korbit
Prime Trust
VOYAGER
Litecoin Foundation
DaviPolk
Uphold
نتیجه گیری
اساساً با گسترش روزافزون استفاده از فناوری بلاک چین و رمز ارزهای ایجادشده بر این بستر، راههای مختلفی جهت کسب درآمد از طریق رمز ارزها به وجود آمده است که ازجمله این راهها میتوان به فرایند دریافت یا اعطای وام اشاره کرد. ازاینرو یکی از پروژههای شناختهشده بر بستر بلاک چین که از این طریق توانسته تا کاربران بسیاری را به سمت خود جلب کند، پروژه سلسیوس است.
در این مطلب سعی کردیم تا به معرفی و بررسی شبکه سلسیوس نتورک (Celsius Network) و توکن بومی این شبکه (CEL) بپردازیم. در حقیقت با استفاده از این شبکه کاربران قادر هستند تا در فرایند وامدهی و وامگیری شرکت کنند. به بیانی دیگر، در این شبکه کاربران داراییهای دیجیتال خود را به کیف پولهای این شبکه واریز کرده و در قبال اعطای وام به دیگر کاربران، کسب سود میکنند و وامگیرندهها نیز با تکیهبر این سیستم قادر خواهند بود تا دارایی خود را افزایش داده و طبیعتاً سود بیشتری کسب کنند.
از طرفی در این پلتفرم قابلیت وثیقه گذاری داراییهای دیجیتال و کسب وام در قالب ارزهای فیات نیز فراهمشده است. نهایتاً اینکه هدف اصلی بنیانگذاران و توسعهدهندگان این شبکه را میتوان تحول در نظام بانکداری سنتی و رفع موانع و ایرادات موجود در این حوزه در نظر داشت.
سؤالات متداول
توکن بومی شبکه سلسیوس چیست؟
توکن بومی شبکه سلسیوس، CEL است که سیستمهای پاداش این شبکه از آن پشتیبانی میکنند.
عرضه اولیه توکن CEL به چه شکل بود؟
در ابتدا فقط ۵۰% از توکنهای سلسیوس بین کاربران عرضه شد و ۲۵% نیز در اختیار میان تیم مؤسسین و باقیمانده نیز در قراردادی هوشمند نگهداشته شدند.
کاربران در چند دسته می توانند از مزایای توکن سلسیوس بهرهمند شوند؟
کاربران شبکه سلسیوس در ۳ دستهبندی دریافتکنندگان، وامگیرندگان و مؤسسات میتوانند با شرایط مختلفی که در این مطلب به آنها پرداختیم از مزایای این شبکه بهرهمند گردند.
چه تعداد توکن CEL در گردش است؟
شبکه سلسیوس نهایتاً و بهمرورزمان حداکثر ۶۹۵،۶۵۸،۱۶۱ توکن را به بازار عرضه خواهد کرد.
شبکه سلسیوس توسط چه افرادی پایه گذاری شد؟
این شبکه رمز ارز بهوسیله آقایان الکس ماشینسکی (Alex Mashinsky) و دنیل لئون (Daniel Leon) و در سال ۲۰۱۷ ایجاد شد.
سودهای پرداختی در شبکه سلسیوس در چه قالبی به کاربران پرداخت خواهد شد؟
کاربران پلتفرم سلسیوس قادر هستند تا انتخاب کنند که سود تعلقگرفته به آنها در قالب چه کوین یا توکنی به آنها پرداخت گردد. درواقع کاربران این حق انتخاب رادارند که سود آنها با همان کوین یا توکنی که در ابتدا واریز کردهاند به آنها پرداخت گردد یا با توکن CEL)
الگوریتم اجماع شبکه سلسیوس چیست؟
شبکه سلسیوس از الگوریتم گواه اثبات سهام یا PoS در توکنهای خود استفاده میکند.
بالاترین قیمت ثبتشده برای توکن CEL چه مقدار بوده است؟
بیشترین قیمت تاریخی این رمز ارز مربوط ژوئن ۲۰۲۱ است که توکن CEL باقیمتی در حوالی هشت دلار معاملهشده است.
بهترین کیف پولهای دیجیتال جهت ذخیره و نگهداری توکن CEL کدام ها هستند؟
ازجمله برترین کیف پولهای دیجیتالی که از توکن CEL پشتیبانی میکنند میتوانیم به کیف پول سختافزاری لجر نانو اس (Ledger Nano S)، کیف پول سختافزار لجر نانو اکس (Ledger Nano X)، کیف پول سختافزاری ترزور (Trezor)، کیف پول سختافزاری کیپ کی (KeepKey)، کیف پول نرمافزاری کوینومی (Coinomi) و کیف پول تحت وب مای اتر ولت (MyEtherWallet) اشاره داشته باشیم.
توکن CEL را در کجا می توانیم خرید و فروش کنیم؟
جهت خریدوفروش رمز ارز سلسیوس بایستی به صرافیهای رمز ارزی مراجعه کنیم که از این توکن پشتیبانی میکنند. ازاینرو ازجمله برترین صرافیهای دیجیتالی که این توکن را در صرافی خود فهرست کردهاند میتوانیم به صرافی Uniswap، صرافی FTX، صرافی ۱inch، صرافی Liquid و صرافی Hoo اشارهکنیم.
آیا می توان رمز ارز سلسیوس را استخراج کرد؟
رمز ارزهایی قابلیت استخراج دارند که از الگوریتم اجماع گواه اثبات کار یا PoW در شبکه خود استفاده میکنند و سلسیوس به دلیل استفاده از الگوریتم اجماع POS قابلاستخراج نیست.
شبکه سلسیوس با چه پروژه های شناخته شده و معتبری همکاری دارد؟
تعداد پروژههایی که پلتفرم سلسیوس با آنها همکاری دارد، روزبهروز در حال افزایش هستند و این نکته به اعتبار این پروژه خواهد افزود. از طرفی ازجمله پروژههایی که با پلتفرم سلسیوس همکاری دارند میتوانیم به Korbit، Prime Trust، VOYAGER، Litecoin Foundation، DaviPolk و Uphold اشارهکنیم.
توجه: برای انجام معامله در بایننس حتما با آی پی خارج از ایران (کشورهایی مثل ترکیه، فنلاند، سنگاپور و روسیه) وارد شوید!
به این مقاله امتیاز دهید تا با کمک شما کیفیت آن را بسنجیم
ترتیبی که برای خواندن مقالات” انواع توکن ها “به شما پیشنهاد میکنیم:
اولین باشید که نظر می دهید