متروپلیس اتریوم چیست و با چه هدفی به بازار عرضه شده است؟ در سالهای اخیر، ارزهای دیجیتال با فرازو نشیبهای زیادی همراه بوده است. یکی از پلتفرمهای بسیار محبوب در این بازار، اتریوم است که با پیشرفتهای متعددی که داشته به دنبال ارتقای سطح کار و افزایش تعداد مشتریان خود است. در همین راستا، یکی از هاردفورکهای اتریوم، متروپلیس (metropolis) نام دارد که با هدف بهبود شبکه اتریوم وارد بازار شد. بسیاری از کارشناسان براین باور هستند که این هاردفورک، ویژگیهای اصلی اتریوم را آشکار کرده و نسخه واقعی آن را بعد از انتشار متروپلیس میتوان دید.
در حال حاضر، سروصدای زیادی درباره این هاردفورک وجود دارد؛ آخرین باری که شبکه اتریوم، تحت تأثیر یک هاردفورک، دچار تغییر شد، یعنی از Frontier به Homestead بروزرسانی شد، قیمت آن بیش از ۱۰۰٪ و از ۱۲ دلار به ۳۰ دلار افزایش یافت.
اما سؤال اساسی اینجاست که متروپلیس، چه ویژگیهایی را به اتریوم وارد کرده؟ از آنجا که اتریوم برای ورود به متروپلیس، باید هاردفورک انجام دهد، آیا سکه جدید دیگری ایجاد شده است؟
متروپلیس اتریوم چیست؟ ۴ مرحله اتریوم
اولین بار نیست که شبکه اتریوم ارتقا داده میشود و مطمئنا آخرین بار هم نخواهد بود! اتریوم برای اینکه تنها یک رمز ارز باشد طراحی نشده است؛ بلکه طراحی شده تا پلتفرمی برای برنامههای غیرمتمرکز باشد. با این حال، قبل از اینکه بتواند این کار را انجام دهد، باید مراحل مختلف رشد را طی کند.
با هر مرحله، اتریوم با ترکیب ویژگیهای بیشتر، ارتقا یافته و به سطح بالاتری میرسد که در نتیجه آن، سیستم قویتر و یکپارچهتر میشود. به طورکلی، فرآیند راهاندازی کامل اتریوم، به ۴ مرحله تقسیم شده است. این کار، برای اطمینان از اینکه انجام میشود که مراحل مختلف، زمان رشد خود را داشته و هر مرحله، تا حد امکان، کارآمد و بهینه توسعه داده شود. مراحل راهاندازی کامل اتریوم را میتوان در موارد زیر دانست:
Frontier: راهانداری اتریوم برای نخستین بار
Homestead: مرحله کنونی اتریوم
Metropolis: مرحله بعدی
Serenity: مرحله نهایی که به گفته توسعهدهندگان اتریوم ۲.۰ اجرا میشود.
Metropolis مرحله ۳، فرآیندی ۴ مرحلهای داشته و با ویژگیهای زیادی همراه است که بهمحض اجرا مورد توجه کاربران قرار خواهد گرفت. در ادامه برخی از اصلیترین ویژگیهای متروپلیس را معرفی خواهیم کرد:
Zk-Snarks
اثبات اجرای اولیه سهام
انعطافپذیری و استحکام قراردادهای هوشمند
انتزاع حساب
ویژگی Zk-Snarks چیست؟
Zk-SNARKs که مخففی از عبارت «Zero-Knowledge Succinct Non-Interactive Argument of Knowledge» است، فرمی از اثباتهای دانش صفر (Zero-Knowledge Proofs) محسوب میشود که در بسیاری از سیستمهای بلاک چین و فناوریهای مبتنی بر حریم خصوصی مورد استفاده قرار میگیرد.
این اثباتها، به فرد اجازه میدهند ادعایی را بدون آشکار کردن هیچ جزئیات یا اطلاعات مرتبط با آن موضوع عنوان کند. مهمترین ویژگیهای Zk-SNARKs را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
دانش صفر (Zero-Knowledge): اثباتکننده، میتواند نشان دهد دارای اطلاعاتی خاص است، بدون آنکه هرگونه اطلاعاتی درباره آن به طرف مقابل بدهد.
کوتاه بودن (Succinct): این اثباتها بسیار کوتاه بوده و میتوان آنها را با سرعت زیاد، تأیید کرد؛ حتی اگر عملیات اصلی که اثبات میشود، پیچیده باشد.
غیرتعاملی (Non-Interactive): بهجای تبادل چندمرحلهای بین اثباتکننده و تأییدکننده، Zk-SNARK یک پیام واحد است که میتواند بهصورت مستقل، تأیید شود.
Zk-SNARKs در بسیاری از فناوریها و پروژههای بلاک چین، از جمله زنجیره بلاک چین Zcash، برای ارائه تراکنشهای محرمانه، مورد استفاده قرار گرفته است. این اثباتها، بهویژه برای کاربردهایی که نیازمند حفظ حریم خصوصی و همزمان ارائه تأییدیههای مطمئن است، مفید واقع میشود.
کاربرد Zk-Snarks از ویژگیهای متروپلیس اتریوم
Zk-SNARKs کاربردهای متنوعی در زمینههای مختلف فناوری دارد که در ادامه به برخی از کاربردهای رایج و مهم آن، عبارتند از:
برنامههای احراز هویت: به کاربر اجازه میدهد هویت خود را به یک سیستم احراز هویت نشان دهد؛ بدون اینکه اطلاعات شناسهای را فاش کند.
پردازشهای آفلاین و تأیید آنلاین: به فرد اجازه میدهد محاسبهای را آفلاین انجام داده و سپس نتیجه آن را بهصورت امن و محرمانه به یک سیستم آنلاین ارسال کند.
امنیت حریم خصوصی در برنامهها: برخی از برنامهها، با استفاده از این ویژگی، اطلاعات کاربران را حفظ میکنند؛ درحالیکه همچنان از آنها اطلاعات لازم برای انجام وظایف خاص را دریافت میکنند.
تراکنشهای محرمانه در بلاک چین: استفاده بهمنظور پنهانسازی اطلاعات تراکنش در زنجیرههای بلاک چین مانند Zcash؛ به این ترتیب، میتوان تراکنشها را تأیید کرد بدون آنکه جزئیات آنها (مانند مبلغ یا آدرسهای معامله) آشکار شود.
اثباتهای بدون افشای هویت: میتوان از Zk-SNARKs برای اثبات مشخصاتی مانند سن یا ملیت استفاده کرد، بدون اینکه هویت کلی فرد فاش شود؛ مثلاً یک کاربر، میتواند از طریق Zk-SNARKs اثبات کند بالای 18 سال است، بدون اینکه تاریخ تولد دقیق او آشکار شود.
«مواردی که عنوان کردیم تنها برخی از کاربردهای Zk-SNARKs بوده و با پیشرفتهای مداوم در زمینه فناوری، انتظار میرود کاربردهای جدیدتر و جذابتری برای آن پیدا شود.»
ویژگی اثبات اجرای اولیه سهام
قبل از اینکه درباره ویژگی اثبات اولیه سهام، توضیح دهیم، باید ابتدا بدانیم تفاوت بین اثبات سهام و اثبات کار چیست:
اثبات کار یا Proof Of Work پروتکلی است که بیشتر ارزهای رمزپایه مانند اتریوم و بیت کوین تاکنون از آن پیروی کردهاند. ساز و کار این الگوریتم، به شکلی است که ماینرها با حل معماهای رمزنگاریشده و با استفاده از سختافزار اختصاصی، ارزهای دیجیتال را استخراج میکنند.
این پروتکل، کل فرایند استخراج را مجازی میکند؛ در این سیستم، بهجای ماینرها اعتبارسنجی داریم. روش کار نیز به این صورت است که بهعنوان یک اعتبارسنج یا ولیدیتور رمز ارز، ابتدا باید مقداری از اتر خود را بهعنوان سهام قفل کنید. پس از انجام این کار نیز، اعتبارسنجی بلوکها شروع میشود.
اعتبار سنجی به این معناست که اگر بلوکهایی را دیدید که فکر میکنید میتوانند به بلاک چین اضافه شوند، میتوانید با شرطبندی آن را تأیید کنید. همچنین اگر بلوک اضافه شود، پاداشی متناسب با سهامی که سرمایهگذاری کردهاید، دریافت خواهید کرد.
با این حال، اگر روی بلوک اشتباه یا مخرب شرطبندی کنید، سهامی که سرمایهگذاری کردهاید از شما سلب میشود. برای اجرای «اثبات سهام»، اتریوم از الگوریتم اجماع کاسپر استفاده میکند.
مزایای اثبات سهام
الگوریتم اثبات سهام مزایای بسیاری دارد که مهمترین آنها را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
1. کاهش هزینههای انرژی و پولی
استخراجکنندگان بیت کوین در جهان، حدود ۵۰/۰۰۰ دلار در ساعت برای برق خرج میکنند. این عدد، معادل ۱.۲ میلیون دلار در روز، ۳۶ میلیون دلار در ماه و ۴۵۰ میلیون دلار در سال است.
این اعداد بسیار بزرگ بوده و مطمئا هزینه زیادی به نظر میرسند. با استفاده از Proof-of-stake، تمام فرایند را کاملاً مجازی انجام داده و تمام این هزینهها را کاهش میدهید.
2. عدم نیاز به خرید ASIC
از آنجا که تمامی این فرایند مجازی بوده، دیگر نیازی به خرید دستگاههایی مانند ASIC نداشته و شما براساس خرید دستگاه قدرتمندتر، پاداش دریافت نمیکنید.
3. سختتر شدن حمله 51٪
حمله ۵۱٪ زمانی اتفاق میافتد که گروهی از ماینرها بیش از ۵۰٪ از قدرت هش شبکه را به دست میآورند؛ استفاده از اثبات سهام، این حمله را بسیار سختتر میکند.
4. اعتبارسنجیهای بدون خطا
هر اعتبارسنجی که داراییهایش را در بلاک چین قفل کرده باشد، مطمئن میشود هیچ بلوک اشتباه یا مخربی را به زنجیره اضافه نمیکند؛ زیرا اضافه کردن بلاک اشتباه به زنجیره، به معنای از دست دادن سرمایه و سهام قفلشده میشود؛ در نهایت، اثبات سهام مانع از این اتفاق میشود.
5. ایجاد بلوک
الگوریتم اثبات سهام، ایجاد بلوکهای جدیدتر و کل فرایند تأیید تراکنشها را سریعتر میکند.
مقیاسپذیری
اثبات سهام، بلاک چین را با معرفی مفهوم «شاردینگ»، مقیاسپذیر میکند. اگرچه قبلاً اجرای سادهای از Proof of Stake وجود داشته است، چیزی که کاسپر را از بقیه جدا میکند، این است که ماینرهای صادق را تشویق کرده و ماینرهایی را که صادق نیستند، مجازات میکند. در نتیجه به یاد داشته باشید که اگر سهام خود را روی یک بلوک مخرب قرار دادهاید، سهام از شما گرفته میشود؛ به زبانی ساده، هرکسی که طبق قوانین بازی نکند، مجازات میشود.
«ویتالیک درباره اثبات سهام میگوید: «تصور کنید ۱۰۰ نفر دور یک میز دایرهای نشستهاند؛ یک نفر، یک بسته کاغذ دارد که هرکدام سابقه تراکنش متفاوتی دارند. اولین شرکتکننده، خودکاری را برداشته و یکی را امضا میکند، سپس آن را به نفر بعدی میدهد که او هم انتخابی مشابه انجام خواهد داد. هر شرکتکننده، تنها در صورتی ۱ دلار دریافت میکند که تاریخچه تراکنشی را امضا کند که بیشتر شرکتکنندگان در پایان آن را امضا میکنند. اگر یک صفحه را امضا کنید و بعداً به صفحه دیگری بروید، از دور خارج میشوید. این احتمالاً انگیزه خوبی برای امضای کاغذ مناسب است!»
بمب سختی چیست؟
چه چیزی ماینرها را تشویق میکند از پروتکل اثبات کار به پروتکل اثبات سهام مهاجرت کنند؟ ماینرها، تجهیزاتی به ارزش هزاران دلار میخرند تا بتوانند بلوکها را استخراج کنند. در نهایت اما با استفاده از POS، همه آن تجهیزات بیارزش میشوند.
تصور کنید پول زیادی برای خرید تجهیزات و راهاندازی استخرهای بسیار پیچیدهای خرج کنید و هیچ فایدهای برای شما نداشته باشد! پس با این شرایط چه چیزی وجود دارد که ماینرها را از ماندن در زنجیره قدیمی اثبات کار و ادامه استخراج براساس این الگوریتم بازمیدارد؟
بهمنظور اطمینان از وجود انگیزه مناسب برای ماینرها برای پیوستن به زنجیره جدید، توسعهدهندگان اتریوم بمب سختی را معرفی کردند. بمب سختی در ۷ سپتامبر ۲۰۱۵ معرفی شد. برای درک نحوه عملکرد بمب سختی، مهم است بدانیم درجه سختی و ماینینگ چیست و چگونه کار میکند.
سختی چیست و چگونه کار میکند؟
مفهوم سختی با بیت کوین شروع شد؛ زمانیکه بیت کوین برای اولین بار معرفی شد، استخراج آن بسیار ساده بود و هرکسی میتوانست با استفاده از رایانه شخصی خود این کار را انجام دهد. با این حال، با محبوبیت بیشتر بیت کوین، تعداد ماینرها در شبکه افزایش یافت.
افزایش ماینرها، امکان خروج آنها از کنترل و استخراج تمام بیت کوینهای باقیمانده در یک سال را افزایش داد. ساتوشی ناکاموتو، خالق بیت کوین، این اتفاق را متصور بود و از اینرو مفهوم «سختی» را عنوان کرد.
«مفهوم سختی به این صورت عمل میکند: ماینرها قدرت محاسباتی خود را صرف حل معماهای رمزنگاری میکنند.»
روشی که آنها این کار را انجام میدهند، به این صورت است که یک رشته تصادفی به نام nonce به هش بلوک اضافه و سپس کل رشته را هش میکنند. اگر عدد حاصل کمتر از یک عدد ثابت خاص باشد، آن را موفق در نظر گرفته و بلوک جدید به بلاک چین اضافه میشود.
فرایند اضافه شدن بلوک چگونه است؟
اگر بخواهیم کل فرایند اضافه شدن یک بلوک به شبکه را خلاصه کنیم، بهصورت زیر خواهد بود:
دریافت محتویات بلوک جدید توسط هش
اضافه شدن یک nonce رشته تصادفی به هش
هش شدن مجدد رشته جدید
مقایسه و بررسی هس نهایی با سطح دشواری؛ آیا واقعاً کمتر از آن است یا خیر.
در غیر این صورت، nonce تغییر میکند و روند دوباره تکرار میشود.
اگر هش نهایی کمتر از سطح دشواری باشد، بلوک به زنجیره اضافه و دفتر کل عمومی بهروز میشود و درباره اضافهشده هشدار میدهد.
ماینرهایی که مسئول این کار هستند، پاداش دریافت میکنند.
سطح دشواری مستقیم با سرعت استخراج بلوکها متناسب است؛ بیت کوین بهطور متوسط ۱۰ ثانیه زمان بلوک دارد، اگر زمان بلوک کمتر از آن شود، سطح دشواری افزایش مییابد. اگر بیشتر باشد، زمان دشواری کاهش مییابد.
این کار، برای اطمینان از اینکه زمان بلاک بیت کوین حدود ۱۰ ثانیه باقی میماند، انجام میشود. اساساً استخراج بیت کوین چنین روندی داشته و اتریوم نیز از همان پروتکل پیروی میکند.
بمب سختی چه کاری انجام خواهد داد؟
بمب سختی (Difficulty Bomb) در اتریوم، به عنوان مکانیسمی طراحیشده است تا بهتدریج مشکلات استخراج بلاکها را افزایش دهد. این مکانیسم، سبب میشود زمان بین استخراج بلاکهای جدید بهطور تدریجی طولانیتر شود. درنهایت، این زمان بهقدری طولانی میشود که شبکه بهنوعی «یخزده» میشود؛ یعنی تقریباً استخراج یک بلاک جدید غیرممکن خواهد شد. هدف از افزودن این بمب سختی عبارت است از:
بهروزرسانیها: بمب سختی مکانیسمی اضطراری برای اطمینان از این است که بهروزرسانیهای شبکه بهطور منظم انجام شوند.
تشویق به انتقال به (Proof of Stake): یکی از اهداف اصلی بمب سختی این است که شبکه اتریوم از اثبات کار (Proof of Work) به اثبات وضعیت (Proof of Stake) تغییر داده شود.
جلوگیری از فورکهای غیرضروری: اگر جامعه اتریوم تصمیم بگیرد به اثبات وضعیت مهاجرت نکند، بمب سختی از ایجاد فورکهای ثابت که بخواهند از این مسیر خارج شوند (و اثبات کار را حفظ کنند) جلوگیری میکند.
با این حال، بمب سختی چندین بار به تأخیر افتاده است؛ هر وقت به نظر میرسید شبکه به نقطه یخزدگی نزدیک میشود، یک بروزرسانی برای شبکه منتشر و موجب تأخیر در فعالیت بمب سختی شده است. این بروزرسانیها، اغلب با همان هدف انجام میشوند؛ اعطای زمان بیشتر به توسعهدهندگان برای کامل کردن و اجرای مکانیسمهای اثبات وضعیت.
درمجموع، بمب سختی یک ویژگی است که بهتدریج فعال شده و به شبکه فشار میآورد تا بهروزرسانیها و تغییرات مورد نظر را اجرا کند. در عین حال این فشار میتواند با بروزرسانیهایی که آن را به تأخیر میاندازند، مدیریت شود.
ویژگی استحکام و انعطافپذیری قراردادهای هوشمند
قراردادهای هوشمند، رگ حیات اتریوم بوده و نحوه انجام کارها در اتریوم را مشخص میکنند. اکنون درحالیکه بیت کوین معمولاً برای همه تراکنشها قدرت محاسباتی یکسانی مصرف میکند، اتریوم میتواند قدرت محاسباتی مورد نیاز برای هریک از قراردادهایش را تغییر دهد. هر قرارداد محدودیت، گس مخصوص به خود را دارد که پیماندهنده تعیین میکند. این ویژگی به دو سناریو منجر میشود:
اول اینکه گس مورد نیاز بیشتر از حد تعیین شده باشد؛ اگر اینطور شود، وضعیت قرارداد به حالت اولیه بازگشته و تمام گس مصرف میشود.
اگر گس مورد نیاز کمتر از حد تعیین شده شود، قرارداد تکمیل و گس باقیمانده واگذار میشود.
در حین اجرای قرارداد، اگر یک طرف معامله بخواهد قرارداد لغو شود و به حالت اولیه برگردد، باید دو برابر هزینه کند تا از انجام آن جلوگیری شود. برای برگرداندن قرارداد به حالت اولیه، توسعهدهندگان از تابع «launch» استفاده میکنند. درحالیکه عملکرد launch به وضعیت قرارداد کمک میکند تا به حالت قبلی برگردد، تمام گس قرارداد را مصرف خواهد کرد.
برای مقابله با این مشکل، متروپلیس عملکرد «revert» را ارائه میدهد تا به قراردادها کمک کند بدون مصرف تمام گس به حالت قبلی بازگردند. گس مصرفنشده به سازنده قرارداد مسترد خواهد شد. همراه با تابع revert Metropolis در حال معرفی کد بازگردانی (returndata) است که قراردادها را قادر میسازد مقادیر با اندازه متغیر را برگردانند.
ویژگی انتزاع حساب یا Account Abstraction
قبل از اینکه به معنای انتزاع حساب بپردازیم، بیایید بفهمیم انتزاع به چه معناست. انتزاع به این معناست که هرکسی میتواند از هر سیستم یا پروتکلی بدون اطلاع کامل از جزئیات آن استفاده کند؛ برای مثال هنگامی که از تلفن همراه خود استفاده میکنید، برای کار با آن نیازی به برنامهنویس یا مهندس ندارید.
بهسادگی روی صفحه فشار دهید تا یک برنامه فعال شود، یا دکمه تماس را فشار دهید تا با کسی تماس بگیرید. نیازی نیست بدانید چگونه فشار دادن برخی برنامهها مدار داخل گوشی را فعال میکند یا برنامههای خاصی چگونه برنامهریزی شدهاند. انتزاع با حذف پیچیدگیها، فناوری پیچیدهای را در دسترس قرار میدهد.
انتزاع در اتریوم
انتزاع چیزی است که اتریوم قصد دارد در آینده به آن دست یابد. در آینده غیرمتمرکز فرضی، همه از DAPPS استفاده میکنند، ربدون اینکه حتی متوجه شوند از DAPP مبتنی بر اتریوم استفاده کردهاند. توسعهدهندگان اساساً میخواهند اتریوم در پسزمینه «ناپدید» شود. Metropolis با معرفی «Account Abstraction» گامی بزرگ در جهت انجام این کار برمیدارد.
بهعنوان بخشی از انتزاع، اتریوم قصد دارد مرز بین دو حساب خود را محو کند. اتریوم دو حساب دارد؛ یکی حساب خارجی است که توسط کلیدهایی کنترل میشود و بیشتر کاربران از آن آگاه هستند، یعنی حسابهای کیف پول. همچنین یک حساب قرارداد با نام کد قرارداد هوشمند در بلاک چین وجود دارد. ایده این است که کاربران بتوانند حسابهای خارجی خود را در قالب قراردادی هوشمند تعریف کنند.
پس از انجام این کار، کدهای پشتیبان کلیدها، میتوانند چرخش منحصربهفرد خود را روی تراکنشهای پشتیبان کد قرار دهند. این فرایند چه کمکی خواهد کرد؟ همانطور که میدانید محاسبات کوانتومی بهسرعت در حال تبدیل شدن به یک تهدید احتمالی برای دنیای رمزنگاریشدهای هستند که ارزهای دیجیتال را ایجاد کرده است؛ بنابراین فرض کنید میخواهید تراکنشهای خود را از حمله کوانتومی توسط یک مهاجم مخرب نجات دهید، چه کاری میتوانید انجام دهید؟
با انتزاع حساب میتوانید از طرحهای امضا مانند نردبان هش برای تعریف حساب خود استفاده کنید که امکان اثبات کوانتومی را دارند. حسابهای شما اکنون میتوانند کاملاً مانند یک قرارداد هوشمند تنظیم شوند.
بیزانس و قسطنطنیه چیست؟
اصطلاحات «بیزانس» و «قسطنطنیه» اصطلاحات پرتکراری در دنیای ارزهای دیجیتال و شبکه اتریوم هستند. متروپلیس تغییرات چشمگیری را به وجود میآورد. نمیتوان همه این تغییرات را یک باره اعمال کرد و کاربران و توسعهدهندگان را تحت تأثیر قرار داد؛ به همین دلیل اتریوم متروپلیس را در دو فاز راهاندازی میکند و هر دو بهعنوان هاردفورک معرفی میشوند. این دو فاز عبارتاند از:
بیزانس
قسطنطنیه
پس از تأخیرهای فراوان، هاردفورک بیزانس اکنون در بلوک شماره ۴۳۷, ۰۰۰, ۰۰۰ اتریوم رخ داده است. بیزانس ویژگیهای زیادی را معرفی کرد که اصلیترین آنها عبارتاند از:
Zk-Snarks
برگرداندن و بازگرداندن دادهها
انتزاع حساب
فاز قسطنطنیه براساس برنامهریزیها در سال ۲۰۱۸ اجرا شد. ویژگی اصلی آن، هموار کردن همه مسائل و مشکلاتی بود که در بیزانس پیش آمد؛ مهمتر از آن، قسطنطنیه اثبات زنجیره هیبریدی سهام و اثبات کار را معرفی کرد.
پس اتریوم دوباره هارد فورک میشود؟ آیا کوین اتریوم دیگری وجود خواهد داشت؟
از آنجا که هاردفورک قبلی اتریوم سبب ظهور اتریوم کلاسیک و هارد فورکهای بیت کوین منجر به ظهور بیت کوین کش و بیت کوین SV شد، بسیاری تصور میکنند همه هارد فورکها سبب ایجاد شکافهای زنجیرهای میشوند، اما همیشه چنین اتفاقی نمیافتد و از همه هارد فورکها نمیتوان انتظار ایجاد کوین جدیدی را داشت.
دلیل اینکه فورکهای قبلی زنجیره را از هم جدا کردند این بود که تغییرات پیشنهادی هاردفورک اتریوم و فعالسازی Segwit بسیار بحثبرانگیز بود، اما جامعه گستردهای در آن شرکت نداشتند. همچنین هارد فورکهای قبلی نتیجه وضعیت اضطراری برای شبکه بودند.
با این حال، این ارتقا یعنی ارتقای متروپلیس برای مدت طولانی به اتفاق آرا مورد توافق قرار گرفته است. همه میدانستند قرار است این اتفاق بیفتد. این هاردفورک نتیجه وضعیت اضطراری نیست، بلکه نتیجه یک ارتقاست؛ به همین دلیل هیچگونه تقسیم جامعهای وجود نخواهد داشت و کوین جدیدی به وجود نخواهد آمد.
تنها نقطه اختلاف میتواند هاردفورک اثبات سهام باشد؛ با این حال ماینرها با ماندن در زنجیره قدیمی چیز زیادی به دست نمیآورند؛ زیرا همانطور که قبلاً گفته شد، اجرای بمب سختی استخراج را تقریباً غیرممکن میکند.
سخن پایانی
اینکه متروپلیس آینده اتریوم را چگونه تغییر میدهد، مشخص نیست. شما باید قبل از سرمایهگذاری در یک رمز ارز تحقیقات خود را بهخوبی انجام دهید؛ با این حال چیزی که میتوانیم با اطمینان بگوییم این است که آخرین باری که اتریوم ارتقا داده شد، ارزش آن بیش از ۱۰۰ درصد افزایش یافت.
بیزانس تغییرات زیادی در اتریوم ایجاد کرد و با راهاندازی متروپلیس آینده اتریوم برای همه جذاب و دیدنی است و جامعه به این موضوع کنجکاوی زیادی دارد. اجرای zk-snarks با ویژگی حفظ حریم خصوصی خود آینده اتریوم را بهشدت تحت تأثیر قرار میدهد.
قسطنطنیه با اثبات سهام خود همان چیزی است که توجه همه در دنیای رمز ارز را به خوب معطوف میکند. متروپلیس و بعد از آن سرنیتی میتواند برای اتریوم و رؤیای توسعهدهندگان آن برای آیندهای غیرمتمرکز، تغییری انقلابی باشد.
پرسشهای متداول
۱. متروپلیس (Metropolis) چیست؟
هاردفورک جدید اتریوم و مرحله سوم راهاندازی اتریوم، متروپلیس نام دارد که هدف از ایجاد آن بهبود شبکه اتریوم است. به گفته کارشناسان، این هاردفورک ویژگیهای اصلی شبکه اتریوم را نشان خواهد داد.
۲. متروپلیس چه ویژگیهایی ارائه میدهد؟
Metropolis مرحله ۳ در فرایند ۴ مرحلهای است و ویژگیهای زیادی دارد. برخی از اصلیترین ویژگیهای متروپلیس شامل الگوریتم اثبات دانش صفر، اثبات اجرای اولیه سهام، انعطافپذیری و استحکام قراردادهای هوشمند و انتزاع حساب هستند.
۳. بیزانس و قسطنطنیه چیست؟
متروپلیس تغییرات چشمگیری را به وجود میآورد. نمیتوان همه این تغییرات را یکباره اعمال کرد و کاربران و توسعهدهندگان را تحت تأثیر قرار داد؛ به همین دلیل اتریوم متروپلیس را در دو فاز راهاندازی میکند که هر دو بهعنوان هاردفورک معرفی میشوند و بیزانس و قسطنطنیه نام دارند.
۴. آیا پس از هاردفورک متروپلیس رمز ارز جدیدی به وجود میآید؟
خیر. این هاردفورک نتیجه وضعیتی اضطراری نیست، بلکه نتیجه یک ارتقاست؛ به همین دلیل هیچگونه تقسیم جامعهای وجود نخواهد داشت و کوین جدیدی به وجود نخواهد آمد.
به این مقاله امتیاز دهید
(۱۷۸ رای)
۴.۵
/۵
ترتیبی که برای خواندن مقالات اتریوم به شما پیشنهاد میکنیم:
اولین باشید که نظر می دهید